Δευτέρα, Αυγούστου 16, 2010

Ψάρια της λίμνης

  





Διπλοτυπίες με ελαιοχρώματα, λινόλεουμ και πλαστικές μεμβράνες, M.Z., καλοκαίρι 2010

14 σχόλια:

  1. . Δεν μ' αρέσουν καθόλου τα σχόλια ανέξοδου θαυμασμού στις αναρτήσεις τών ιστολογίων. Σχεδόν πάντα, με κάνουν να αντιπαθώ κάπως, και το αντικείμενο τών σχολίων, όσο καλό και να 'ναι.
    . Αυτά εδώ τα λιμνήσια ψάρια σου όμως δεν μπορεί παρά να με κάνουν να σού πώ οτι μού αρέσουν πολύ ! Πάρα πολύ.
    . Μού φέρνουν μνήμες από τα παληά βιβλία τού Δημοτικού όπου τα σχέδια τών Γαλάνη, Κεφαλληνού, Γραμματόπουλου, Τάσσου δίνανε σχήματα στις ιστορίες, αλλά και από κάποιες Γιαπωνέζικες χαλκο-λιθο( ;) γραφίες. όμως το κυριώτερο έχουν και κάτι βαθύτατα σύγχρονο που εμένα τουλάχιστο με συναρπάζει κι αυτή είναι η ακριβής λέξη. Μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκιώνη, να'σαι καλά και χαίρομαι που τα ψάρια ανέσυραν τέτοιες εικόνες στη μνήμη σου...
    σ'ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φρέσκα μου φαίνονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι η πρωτη φορα που βλεπω
    λιμνησια ψαρια

    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Velvet. Στη πραγματικότητα είναι εντελώς μαύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...πράγματι, έχουν κάτι το γιαπωνέζικο που λέει κι ο Γκιώνης (διαφωνώντας με την άποψη που λέει ΜΗ στα σχόλια - ο καλλιτέχνης τι θέλει, αποδοχή ή απόρριψη ενίοτε και χειροκρότημα ή άλλο δείγμα ενθουσιασμού. ανέξοδος θαυμασμός δεν γνωρίζω τι είναι, η κολακεία;)
    ...τα ψάρια σου λοιπόν ρέουν και πάνε. Οι γραμμές τους...

    ας μη πω άλλα.
    ας φερθώ γιαπωνέζικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. . Από το λεξικό τού Γκιώνη :
    . - "Ανέξοδος θαυμασμός" : Φαινόμενο που εμφανίζεται πολύ συχνά στα ιστολόγια, όταν σε κάθε ανάρτηση παρουσιάζοναι δυό τρείς δέκα αναγνώστες που εκστασιάζονται ή έστω χαίρονται πάρα πολύ με το περιεχόμενο τής ανάρτησης.
    . Τής κάθε ανάρτησης ! Σέ κάθε ιστολόγο που παρακολουθούν έχουν να πούν μόνο λόγια ενθουσιασμού και υπερθετικούς. δέν τούς κοστίζει τίποτε, οπότε είναι ανέξοδος, και τον σκορπίζουν όπου νά 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκιώνης,
    ευχαριστώ για το λήμμα από το προσωπικό σου λεξικό. Εκτιμώ τα προσωπικά λεξικά.
    Αν όμως κάποιος μπορεί ή θέλει να επικοινωνεί σε κάθε ανάρτηση μόνο με θαυμασμό πως αυτό θα σου αντιστρέψει την εντύπωση για το αντικείμενο του σχολίου; Αν μαζευτούμε δώδεκα ακάματοι θαυμασταί της Ζμαριάνας και σχολιάσουμε θαυμασίως αυτό θα σου χαλάσει την αίσθηση που εξέφρασες πιο πάνω για το έργο της ανάρτησης;
    Μου μοιάζει υπερβολή.

    Δεν πιστεύω οτι υπάρχουν ανέξοδοι θαυμασμοί από τη στιγμή που ένα σχόλιο σε εκθέτει έστω και ανωνύμως. Ο σχολιάζων ξοδεύει κάτι (δεν ξέρω τι) από τα έσσω του. Λίγο ή πολύ. Καλό ή άσχημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρη πραγματικά χαίρομαι που σου άρεσαν τα λιμνήσια ψάρια.
    Γκιώνη... μόλις είδα ότι μου ξέφυγε η τελευταία σου ανάρτηση "Αμαρυλλίς" η οποία μόνο και που την κοίταξα εκστασιάστηκα. Μπορεί να φανεί σαν ένας ανέξοδος θαυμασμός αλλά δεν είναι. Θέλω αύριο που θα ξυπνήσω να το κοιτάξω ξεκούραστα γιατί αυτή τη στιγμή είμαι εξουθενωμένη.

    Πάντως σχετικά με την συζήτησή σας για τους ανέξοδους θαυμασμούς, αν γίνεται με καλή καρδιά έχει καλώς και ας είναι και επιπόλαιος. Αυτός βέβαια που εισπράττει τέτοιους θαυμασμούς δε θα'πρεπε να το πάρει και πάνω του. Επίσης αυτοί που είναι πιο φειδωλοί στις εκδηλώσεις θαυμασμού τους, εκτιμούνται ίσως περισσότερο από αυτούς που με κάθε ευκαιρία επευφημούν αβίαστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα ,Μαριανα και εγω θαυμαζω τη δουλεια σου...σε εβαλα στα ιστολογια να μη σε χανω!!ευχομαι παντα δημιουργικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να΄σαι καλά Ostria, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή